Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Аксесоари

Предлагат се следните аксесоари:

  • За предпазване на кожата

Стома паста – код по НЗОК YF232

Използва се за да предпази кожата около стомата, като създава тънък филм върху кожата, запълва неравности и осисгурява по-добро залепване на консуматива. Прилага се върху кожата, преди залепване на консуматива.

Защитен крем – код по НЗОК YF233

Използва се при мацерация и възпаление на кожата. Запазва кожата и възстановява нейното нормално pH. Нанася се на тънък слой около стомата и след 10 до 20 минути се извършва залепването на консуматива.

Стрип паста – код по НЗОК YF234

Използва се при стоми, които са хлътнали. Представлява пластична лента, която се моделира и поставя в гънките/кухините като ги запълва, за да се образува равна повърхност около стомата преди поставяне на консуматива.

  • За промиване на червото с вода

Иригационна система – код по НЗОК 286

Използва се при колостомирани пациенти за промиване на дебелото черво с вода (клизма), за да се предизвика пълното му изпразване. Осигурява комфорт и удобство на пациента. Представлява пълен комплект, необходим за правене на иригация. След иригация (клизма) може да се използва коло капаче /“MINI CAP”/ или Алтерна запушалка. Употребява се само след лекарска препоръка и разрешение.

  • За измерване диаметъра на стомата

Шаблон за измерване

Отворът на стомата може да се измери с помощта на шаблона за измерване, който се получава заедно с консумативите.