Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Аксесоари

Предлагат се следните аксесоари:

  • За предпазване на кожата

Стома паста – код по НЗОК YF232

Използва се за да предпази кожата около стомата, като създава тънък филм върху кожата, запълва неравности и осисгурява по-добро залепване на консуматива. Прилага се върху кожата, преди залепване на консуматива.

Защитен филм кърпички

Използват се за да предпазят кожата от мацерация(зачервяване причинено от урина или фекалии), създавайки защитен филм.

Защитен крем – код по НЗОК YF233

Използва се при мацерация и възпаление на кожата. Запазва кожата и възстановява нейното нормално pH. Нанася се на тънък слой около стомата и след 10 до 20 минути се извършва залепването на консуматива.

Стрип паста – код по НЗОК YF234

Използва се при стоми, които са хлътнали. Представлява пластична лента, която се моделира и поставя в гънките/кухините като ги запълва, за да се образува равна повърхност около стомата преди поставяне на консуматива.

Brava предпазен пръстен в два размера 2,0 и 4,2мм

Предназначен е за попълване на гънките на кожата около стомата. Постига се уплътнение между стомата и плочката на торбичката, запазвайки кожата здрава от съдържанието на червата. 

Brava предпазна лента

Предназначена е за по-добро залепване и осигурява по-голяма сигурност. Поради мекотата и еластичността си е подходяща за всички размери и форми стоми.

Допълнителен залепващ ринг

Използва се като допълнителна защита около ръба на залепващата плочка на торбичката. 

Обезмирисяващ филтър

Дава възможност да се регулира количеството вътрешни газове и миризми, които трябва да се изпуснат. Започва се с една дупка, използвайки карфица. В случай, че количеството газове остава голямо, пробийте още една дупка. С течение на времето ще откриете колко дупки са необходими, съобразно индивидуалните ви потребности. Филтърът е за еднократна употреба.

  • За измерване диаметъра на стомата

Шаблон за измерване

Отворът на стомата може да се измери с помощта на шаблона за измерване, който се получава заедно с консумативите.