Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Най-често задавани въпроси

Може ли да изпробвам звуковия процесор Baha® преди да направя своя избор?

Разбира се, че може! Звуковият процесор може да бъде присъединен към тестова лента, сложена на главата. Това позволява да се изпробват качествата на звуковия процесор в различна акустична среда, като домашна, общуване с приятели, работна и пр.

Може ли да нося звуковия процесор Baha® постоянно?

Звуковият процесор може да се носи през целия ден и не пречи на нормалната активност. Той следва да се сваля по време на сън, къпане или при упражняване на водни спортове. Необходима е защита при „контактни“ видове спорт.

Кога мога да се върна на работа след операцията?

Ако операцията се проведе сутринта, то следобед може да напуснете болницата. Повечето хора предпочитат да си вземат отпуск на следващия ден, но след това възстановяват нормалната си активност.

Нуждаят ли се децата с Baha® от специални грижи?

Не. Децата, ползващи Baha®, не се нуждаят от допълнителни грижи. Трябва да поддържат добра хигиена и да бъдат контролирани от възрастни хора.

Дали звуковият процесор Baha® е съвместим с клетъчните, мобилните и безжични телефони?

Да, звуковите процесори Compact, Cordelle Ii и Divino могат да се ползват с GSM и други видове мобилни телефони. Но вие не бива да държите телефона в непосредствена близост със звуковия процесор. Така ще избегнете микрофонията. При всички звукови процесори вие можете да ползвате индуктивна антена за обикновени телефони, ако имате телефон, снабден с кабел или бобина.

Колко хора са били изследвани до момента?

Baha® се употребява от 1977 година – първите лекувани пациенти използват тези процесори повече от 25 години! Броят на лекуваните хора по цял свят в момента е повече от около 30000. През последните 10 години Baha® е предпочитаното лечение за хиляди хора с увреден слух от цял свят и техният брой се увеличава бързо.