Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Baha® за деца

Деца, родени с деформации на средното или външното ухо/уши, могат да притежават идеални функции на вътрешното ухо. Слухът е жизнено важна част от процеса на обучение на детето и поради това е от особенно важно значение да се започне стимулирането на речта и лингвистичното развитие колкото се може по-рано. Костната проводимост на звука е естествената алтернатива.

Детския череп е по-тънък и костите са по-меки от тези на възрастен човек и поради това специалистите обикновено препоръчват изчакване докато детския череп се удебели и заздрави достатъчно, за да се имплантира Baha®. Вашият специалист може да ви посъветва за подходящата възраст за вашето дете. Доскоро спомагателните ленти (диадема) бяха единственото решение. Въпреки че диадемите са полезни в много от случаите, често се наблюдават проблеми в носенето от някои деца, дължащи се на дискомфорт и затруднение в закрепването им.

Какво представлява меката лента Baha® ?

Меката лента е еластична, като Baha® е прикрепена към пластмасов снап-конектор вшит в лентата. Лентата се регулира спрямо размера на детската глава чрез Velcro®. Звуковият процесор се притиска към кожата зад ухото или друг участък от черепните кости от лентата. В този случай звукът се предава посредством костта на черепа към функциониращите вътрешни уши. Лентата може да се върти така, че конекторът да не бъде винаги на едно и също място, като по този начин се намалява чувството на дискомфорт за вашето дете.