Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Oticon

Oticon е създадена през 1904г., когато Ханс Демант започнал да внася в Дания слухови апарати, защото искал да помогне на съпругата си, която страдала от слухова загуба, както и на други хора в нейното положение. Ханс и неговия син Уилям продължили този бизнес и през 1920 г. Уилям станал изключителен дистрибутор на слухови апарати за скандинавските страни.

През 1940-те, Втората световна война силно затруднила доставките и затова Уилям решил да започне сам да произвежда слухови апарати и по този начин „Oticon“ се превърнала в първата фирма, произвеждаща датски слухови апарати.

През 1960-те и 1970-те години, Oticon процъфтява и премества офиса си от провинцията в Копенхаген, а производството си в Тистед. Открива свои фирми в Холандия, САЩ, Норвегия, Швейцария, Германия, Италия, Япония и Нова Зеландия. През 1970 година Oticon открива свой независим научно-изследователски и проектантски център в Ериксхолм, близо да Хелсинор. Поради липса на наследници през 1957г. Уилям Демант и съпругата му даряват Oticon на основаната от тях фондация “William Demant Ida Emilie”, с цел фирмата да не може да бъде продадена, а управлявана от борд.

Следват години на непрекъснат възход и нововъведения. През 1980-те Oticon започва производството на вътреушни слухови апарати. През 1990г. главният офис в Копенхаген е изграден като “офис без хартия” и организацията на работа е „Spaghetti Organization“ – водещ световен организационен подход.

Фондацията, създадена от William Demand, е собственик не само на Oticon, но и на швейцарския производител на слухови апарати Bernafon, както и на двете водещи фирми производителки на апаратура за изследване на слуха – Interacoustics и Maico. Притежава и американската Phonic Ear.

В момента фирмата e най- големия производител на слухови апарати в света, представена в повече от 100 страни, а служителите са и над 4000. Технологичният напредък през последните две десетилетия дават възможност на Oticon да извърши революционни нововъведения и създаде нови продукти на качествено ново ниво. Фирмата се утвърждава като глобален технологичен лидер, създавайки и прилагайки първа повечето от новостите в бранша.

Основни серии продукти:

Всеки български гражданин има право да получи целева помощ за закупуването на слухов апарат. За повече информация : ВАШИТЕ ПРАВА

Слуховите апарати Oticon Alta, Oticon Nera, Oticon Ria и Oticon Sensei са съвместими с Inium технология – безжична комуникация между самите апарати, когато слухопротезирането е двустранно, както и безжична връзка с други външни устройства, като телефон, телевизор и др.

Слуховитe апарати от серия Opn и Siya са базирани на най-новата платформа Velox™ . С революционната си система за комуникация – TwinLink™ позволява комуникация както между двата слухови апарата, така и с още по-голям брой външни устройства.

Хронология

  • Oticon MultiFocus е произведен през 1991г. като първия в света напълно автоматизиран слухов апарат /без „volume control“/
  • Oticon DigiFocus е произведен през 1997г. като първия в света дигитален слухов апарат и спечелва наградата на Европейския съюз по дизайн
  • Oticon Adapto е произведен през 2001г. като първия цифров слухов апарат, който различава човешката реч от общия фон
  • Oticon Syncro е произведен през 2004г. като първия слухов апарат с “изкуствен интелект”, спечелил първа награда на Европейското информационно общество по технологии
  • Oticon Delta прави своя дебют през 2006г. с революционна концепция и дизаин
  • Oticon Alta, Agil, Ria, Nera, Alta серии апарати свързани безжично един с друг.
  • Oticon Opn – първият в света слухов апарат с възможност за интернет свързаност.

При носене на два апарата Agil, Ria, Nera, Alta, Opn на двете уши, те осъществяват комуникация помежду си с оглед на създаване на пространственост на звука.

  • Oticon Connect Line – 2009г – първата в света технология, позволяваща безжична връзка с отлично качество, осъществявана между слуховите апарати и телефон, телевизор и мобилен телефон.