Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

ConnectLine (TM)

Oticon ConnectLine представлява система от три уреда, позволяваща Ви да получавате усилени звуци направо във Вашето ухо чрез Вашия апарат. Допълнително може да бъде закупен и Oticon ConnectLine Microphone.

Oticon ConnectLine се състои от Oticon Streamer, TV Box и Phone Box. Oticon Streamer представлява устройство което се свързва и получава информация (звуци) от всякакви други устройства използващи Bluetooth връзка, като мобилни телефони или MP3 плейъри. TV Box и Phone Box са устройства, които се свързват към аналогов телевизор и домашен телефон и изпращат сигнала от тях към Oticin Streamer.

Oticon ConnectLine Microphone е допълнителен микрофон, който се поставя на ревера на ризата/блузата на разговарящия с лицето с намален слух човек. Микрофона предава директно разговора в Oticon Streamer, посредством който сигнала достига директно в слуховия апарат. Oticon ConnectLine Microphone е изключително подходящ при деца с намален слух – за използване в класна стая (от учителя) или в домашна обстановка (от родителя).

Oticon StreamerOticon Streamer:

Oticon StreamerOticon Streamer е интерфейс за свързване на слухови aпарати – производство на датската фирма Oticon и допълнителни устройства, с които те са съвместими. Връзката е безжична с различни аудио източници за комуникация, забавление и информационни цели – мобилен телефон, аналогов стационарен телефон, телевизия, музикален плейър, компютър и др.

Oticon Streamer е сърцевината на Oticon ConnectLine системата, която е лесна и удобна за ежедневна употреба. С функциите AutoConnect и AutoPriority, системата винаги отговоря правилно с натискането на идентифициращия се бутон на Oticon Streamer.

Качество на звука – Oticon Streamer използва цифрова EarStream технология, за предаване на аудиосигнала в реално време, директно в слуховите апарати. Ползата е предаване на обхват от 10 KHz с кристално чист звук и без изкривявания.

Напълно интегрираната система Oticon ConnectLine и Oticon Streamer идентифицира всички други устройства посредством Bluetooth и гарантира, че желания аудио източник се чува, когато е необходимо.

При двустранно слухопротезиране, двата слухови апарата са настроени съобразно слуховата загуба и приемайки сигнала чрез Oticon Streamer, работят като миниатюрни безжични слушалки. Oticon Streamer също работи и с един слухов апарат.

Лесен за употреба -просто включете функцията „Свързване“ и всички приложения са лесно контролирани чрез натискане на идентифициращия се бутон на Oticon Streamer. Ako e имало вече осъществена връзка с даден обект, то чрез функцията AutoConnect Oticon Steamer може автоматично да се свързва с този обект при навлизане в Bluetooth обсега му. Oticon Steamer може да се свързва с до 5 различни устройства едновременно, като Вие си избирате кое да слушате. Освен това, благодарение на функцията AutoPriority можете приоритетно да допускате определени устройства при нужда. Например, мобилния телефон, както и домашния (чрез Phone Box), имат приоритет пред сигнала идващ от телевизора. Така, ако и телефона и телевизора са свързани с Oticon Streamer и вие слушате телевизора и телефона звънне, Oticon Streamer автоматично намалява звука на телевизора и Ви прехвърля на телефона. След края на разговора Oticon Streamer продължава да предава звука на телевизора. Контролираните от AutoPriority безжични устройства могат да поддържат връзка и да бъдат използвани безпроблемно.

Когато не се използва за аудио стрийминг, Oticon Streamer работи и като дистанционно устройство за контрол на силата на звука и смяна на програмата на Вашия слухов апарат.

Оticon Streamer има вградена Bluetooth технология за безжична връзка към външни устройства и поддържа всички съответни Bluetooth профили. Системата за предаване на информация чрез Bluetooth е много разпространена в световен мащаб, което прави Oticon ConnectLine приложим в много случаи. Приема се, че Bluetooth връзка може да се осъществи безпроблемно в радиус от 25 метра. Oticon ConnectLine (TM) ТВ адаптер – устройство за слушане на телевизия от разстояние

Oticon ConnectLine TV Box получава звуковия сигнал от телевизора и чрез Oticon Streamer го предава в слуховите апарати, като на практика ги превръща в безжични слушалки.

Това удобно решение от висок клас за слушане на телевизия е лесно за инсталиране и създава естествено звучене на звука на телевизионното предаване – без шум или артефакт. Като част от системата Oticon ConnectLine, телевизорът остава свързан от AutoConnect и работи безпроблемно и едновременно с други приложения като домашен телефон, мобилен телефон и музикален плеър. Потребителят може да избере да чуе звука на телевизора само чрез слуховите апарати или да се включи в разговор.

Качеството на звука е кристално ясно. Адаптерът е препоръчителен и необходим за пациенти с леки до тежки загуби на слуха.

TV Box e лесен за инсталиране и употреба в рамките на 10 метра от потребителя. Слушането на телевизия се стартира само с натискане на Аудио бутон на Oticon Streamer. Светлинната индикация от TV Box показва дали предаването е активно или в готовност.

Модният, тънък, елегантен дизайн и незабележим вид прави TV Box подходящ да се постави до или зад телевизора.

Обикновено TV Box автоматично открива, когато Streamer е в режим на готовност. Не е необходимо да натискате бутони- просто поставете Oticon Streamer до TV Box.