Безплатен телефон за консултации 0 800 12 350

Alterna Free

Alterna Free се предлага, както като еднокомпонентна система, така и като двукомпонентна (плочка и торбичка).

Alterna Free се предлага, както като еднокомпонентна система, така и като двукомпонентна (плочка и торбичка).

Удобството и сигурността при двукомпонетните системи притежаващи lock ring закопчаване е изключително, тъй като се чува щракване, което означава, че плочката и торбичката са правилно скачени.

Новия специално разработен скрит отвор не налага използването на допълнителни клипсове за затваряне на торбичката. Alterna Free адхезив (залепваща повърхност) има спирална структура. Тъмната спирала осигурява доброто залепване към кожата, а светлата абсорбира влагата от повърхността и, и я защитава. Alterna Free адхезив повишава сигурността и влияе благоприятно на кожата, като я предпазва от въздействието на ензимите, предизвикващи възпаление и разраняване. Alterna Free адхезив е изключително гъвкав,овален, притежаващ повече място за залепване отстрани, което подобрява обслужването на стоми с неправилна форма.

Наличие на нов трикомпонентен филтър. Филтърът притежава два различни слоя разделени с полупропусклива мембрана помежду им, минимизираща риска от запушване на филтъра от фекални частици или увреждането му от наличната влага в червата. По този начин филтъра ще премахне неприятната миризма и подуването на торбичката от газове. Уроторбичките притежават анти рефлукс клапа предотвратяваща връщането на урина към стомата.

Налични са и многокамерни уроторбички, значително намаляващи звука от плискане при наличие на повече течност в торбичката.